22 d’abril 2013

Un instant!. Conte de Sant Jordi

Pressa, pressa, pressa,....!!!! On??? Ja ho sé.... Avió, avió... vinga, vinga!! No! Res de res!
Low Cost, segur, si, si,.... s'ha de poder! Quina hora és? M'ho perdré, segur, si no trobo ràpid el transport, m'ho perdré.... No pot ser! 300 més taxes, més dipòsit!... més maletes!!!! Ah, no! Això si que no!.... i si després fan vaga??!!
Cotxe,... això,.... cotxe!! Bufa! El meu al mecànic! I fins la setmana vinent!!, això si tenen els recanvis...
Lloguer!.... buscar lloguer! Ara, què passa?: s'encalla!, cobertura... no?! No pot ser.... wifi, cobertura,.... redéu, redéu! Allà,! A la cantonada, segur!!, si, si! Es penja, es penja!
Nervis, nervis,...els tinc a flor de pell. No hi arribaré, no hi arribaré....
Agències!, tallers!, particulars!, potser!....
Què faig, què faig!?? Una vegada i mai més, perdré la oportunitat de l'única i sola vegada... No m'ho puc permetre, no ho permetré!!
Ja sé, ja sé! Allà! Una parada!! Quin, quin?? Bus, bus...? Au va!! ràpid, ràpid!! 13, 29, 57, no aquests no!, 63, 64, embolic, embolic!! demencial, demencial!! El 25, el 25, no, no! El 30, el 31,!!... Tot parat, tot parat,... el carrer parat, saturat, col·lapsat!, tot col·lapsat!!
A baix, abaix,!! això, si, segur! A baix al metro, al suburbà!. Ja ve, ja ve!!!!! Fins a Pompeu Fabra, això, si, si! Ràpid, ràpid!! Ui!! està ple, jo entraré, jo entraré!.... empentant, empentant, si senyor, jo, jo!!
Ja marxa, ja marxa!! Ja arriba, ja arriba. Ui, el metro, que bé!! Que bé, que bé!!
Ascensor, amunt, amunt.... aquestes portes, amunt, amunt.... tanca ja, tanca ja!! Amunt... al carrer!!
Corra Jordi, corre Jordi... la gent corre, la gent corre.
He arribat, he arribat!!!!!!

En aquell moment el drac s'enlaira amb una rosa vermella al bec! El sol es pon a l'horitzó, gotes vermelles cauen sobre el mar.

SANT JORDI

Pregària de Salvador Espriu

Senyor Sant Jordi patró,
cavaller sense por
guarda'ns sempre del crim
de la Guerra Civil

Allibera'ns dels nostres pecats
d'avaricia i enveja
del drac de la ira i de l'odi entre germans
de tot altre mal

Ajuda'ns a merèixer la pau
i salva la parla 
de la gent catalana

14 d’abril 2013

Restitució Monument II República

Mica en mica anem recuperant la nostra història, aquella que ens han amagat o falsejat any rere any. Està bé, que en nom de tots els homes i dones que van fer possible els nostres dies, recordem i agraïm el seu esforç, la seva il·lusió per un demà millor. Hem pujat al Tibidabo. Agraïm la gentilesa dels transports del Tibidabo que han fet que els cantaires poguéssim pujar abans d'hora i sense despeses.
La coral Poble que Canta ha participat als actes de Restitució del Monument a la Segona República, al lloc on Francesc Macià va proclamar a través de Radio Barcelona, el 14 d'abril de 1931, la República Catalana.
S'ha cantat la Marsellesa adaptada per en Clavé, El Cant del Poble, La Cançó de la Barca, el Cant de la Senyera, Els Segadors, Guanyarem la Llibertat.
He trobat a faltar molta gent d'Esquerra Republicana, he trobat a faltar "autoritats", però també es veritat que és la gent del carrer la que vetlla per la història del passat, del present i del demà. Gràcies a la Comissió a la Dignitat i a tots els voluntaris que han fet possible l'acte aquest matí de primavera al Tibidabo; gràcies al Toni Cruanyes i a tots els que hi han participat.
http://videos.lavanguardia.com/politica/20130414/54371209382/barcelona-monumento-republica-catalana.html

09 d’abril 2013

L'Arcadi Oliveres

Us recomano que el sentiu.
Arcadi: una abraçada!!

Arcadi Oliveres, a "Singulars"

Dimecres, 22.35, al 33

Des que va començar la crisi, l'any 2008, la seva ha estat una de les veus que de manera més clara i contudent ha denunciat que els polítics i els governs estan al servei del poder financer mundial.

Arcadi Oliveres, a "Singulars".
Arcadi Oliveres, a "Singulars".
Arcadi Oliveres és doctor en Economia per la UB, professor del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i president de Justícia i Pau.
El seu activisme per la justícia social ve de lluny, però des que va començar la crisi, l'any 2008, la seva ha estat una de les veus que de manera més clara i contundent ha denunciat que els polítics i els governs estan al servei del poder financer mundial. Ara ja portem 5 anys de crisi econòmica, i els fets que ell denunciava no han anat precisament cap a millor.
A l'estat espanyol, la greu crisi econòmica ha fet que entre el 2007 i el 2012 el nombre de persones que viuen en situació de precarietat hagi passat de 18.579.020 a 20.640.802: 2 milions de persones més. Les mesures d'austeritat imposades per la Unió Europea castiguen de ple la classe mitjana, i a Espanya un 27% de la població té risc d'exclusió social. Ocupem ja el tercer lloc de la UE pel que fa a risc de pobresa, després de Bulgària i Romania. Per a aquest 2013, el Banc d'Espanya preveu que l'atur pugi fins al 27,1%, i el deute públic espanyol representa ja un 96,5% del PIB.
Les dràstiques polítiques d'austeritat imposades des de Brussel·les empobreixen les classes populars i mitjanes, però no hi ha mesures tan rígides per lluitar contra l'evasió fiscal, els paradisos fiscals o l'especulació financera.
Davant aquest sistema, que ell qualifica de "malalt", Arcadi Oliveres no es cansa de reivindicar la força dels ciutadans per impulsar canvis reals. Insisteix que el despertar cívic que va començar amb moviment 15-M continua viu i fa una crida a dir "prou".
La corrupció galopant i el descrèdit de les institucions de l'estat i dels partits polítics fan augmentar el grau d'indignació ciutadana, però el descontentament no ha cristal·litzat encara en cap iniciativa prou àmplia i capaç d'aglutinar sectors socials majoritaris. Moviments com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) demostren que és possible canviar el que és injust si s'aconsegueix la unió i la força necessàries.

Dimecres, 10 d'abril, a les 22.35, "Singulars".

07 d’abril 2013

Estelània

Primera fira de productes de caire independentista a Arenys de Munt amb la participació de la coral Poble que canta
Malgrat el dia rúfol, la participació i assistents a la fira va ser tot un èxit.
La participació de la coral Poble que canta amb una seixanta de cantaires va ser molt celebrada. El repertori: Petit himne per una pàtria aviat independent amb lletra adaptada de Josep Miquel Servià i la música de Cançó d'Amor i de Guerra; El cant de la Senyera, Senyor Sant Jordi, Guanyarem la Llibertat, la Balenguera i els Segadors. La participació de la coral es va fer, com ja comença a ser tradicional, amb el Cant: Volem la independència amb la música de la cançó tradicional dels Tres Tambors.
A destacar el parlament de Isona Passola que tira endavant amb el projecte de la seva pel·licula adreçada a tots els "insegurs".
Una diada amb bona companyia i amb molta alegria i il·lusió
Podeu veure i seguir la notícia al 3.24 de TV3