05 de maig 2014

Badalona: dimoni 2014


Ja hem plantat el dimoni d'aquest any! Ja està dret a la platja esperant el dia de la cremada. No, no fa cap referència al 2014, ni a la Via Catalana, ni a la independència, ni a cap aniversari d'artistes, escriptors o poetes, ni, per suposat, al 1714. Aquest any tenim un sentinella romà amb banyes mal anomenades de víking al seu casc. Per una banda, no m'estranya. Segur que vigila aquesta tribu de "gals" d'un poblet petit, petit, perdut a la Gàl·lia, que tenen les seves incidències amb els campaments dominants de romans. Astut qui l'ha fet, astut qui l'ha premiat!
A Badalona, l'antiga Baetulo, havia de ser així. O pensàveu que el nostre elevat alcalde deixaria de ser el centurió per una setmana??: "Ave Cesar, moriturum te saludam"
Tants anys d'esquena al record dels romans i ara resulta que surten per tot arreu: fem la "Celebratium" a finals d'abril com si ens hi anés la vida i construïm un dimoni romà que vigila la Rambla i el pas del tren i els ciutadans que pengen senyeres als balcons i diuen que volen ser un país normal.
Doncs, benvingut Lucius!! Et cremarem la nit del 10 de maig, entre riures desenfrenats, amb un joc de focs que s'enlairaran cap al cel, en negre nit, agafarem la poció màgica i et reptarem a tornar a sortir d'aquí tot just sis mesos per vigilar les cues de la consulta; llavors, convertits en l'Àsterix i l'Obelix, farem fora les pors, els anys de submissió, i cantarem tot respirant aires de llibertat.
"En un poble de la costa, entre el Besós i la Serralada de Marina han plantat un dimoni romà. El nens s'encarregaran de portar-li dimoniets per acompanyar-lo en la seva solitud de brisa marina; està d'esquena al mar, no veu l'horitzó, no hi veu més enllà, veu tant sols una petita tribu que aguanta encara l'embat de les ones i que celebrarà amb joia el desig de parlar clar!".
No pateixis, Lucius, seràs ben cremat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada