28 de juny 2017

40 anys de democràcia

Sembla que avui estem de celebració: 40 anys de democràcia a bombo i platerets! Posant pels núvols la transició!
Avui, no es vol deixar anar a votar als catalans, se'ls nega el dret a decidir el seu futur esgrimint la "Llei", talment les taules de Moisès amb cartutxeres del far-west; amb el PSOE dient als seus alcaldes i òrgans de govern que no participin en res, ni tant sols en deixar votar, so pena de caure en multes i desqualificacions. Tot plegat, una bona manera de celebrar-ho, sí senyors! Trobo que molt adient! 
La transició... Jo recordo, encara, la mort d'en Salvador Puig Antich, a la dictadura, mai aclarida i amb un judici neutral pendent que dura fins avui dia; unes germanes que continuen en lluita.
Recordo, també, la legalització del Partit Comunista d'Espanya i la No legalització d'Esquerra Republicana a les primeres eleccions de la famosa democràcia: chapeau!
Recordo les corredisses per la Gran Via a les manifestacions del febrer del 76: en plena transició!, davant dels grisos.
Recordo, encara, la prohibició i els engarjolaments de la Marxa de la Llibertat: el 1976 de la ben intencionada transició.
Recordo, també, el cop d'Estat a les Corts espanyoles, el febrer del 81; en democràcia!
Recordo que, encara ara, no s'ha fet justícia a l'afusellament del president Companys: i han passat 40 anys de democràcia!
Recordo anar al Palau de Justícia de Barcelona a donar suport a un altre president, aquest en els anys de plena democràcia, i a tot un govern i a tota una mesa de Parlament amb la presidenta al davant: per defensar la democràcia, que vol dir, poder del poble. No fa gaires mesos d'això, fins i tot setmanes! L'any 2017 de grans celebracions demòcrates.
Recordo personatges als que sembla que avui se'ls fan homenatges, com al Martín Villa, artífex de la transició i la democràcia, oi? No ho vam saber en aquells moments; llàstima, l'haguéssim homenatjat cada dia, s'ho mereixia! (també d'altres, però ja són morts).
Recordo la prohibició d'una Diada 11 de setembre; vam haver d'anar a Sant Boi a reivindicar-nos, gràcies a la democràcia de la transició! I escoltar allò que hem recordat tantes vegades: que la prudència no ens faci traïdors!
Recordo en Xirinachs donant voltes per la Model i plantant-se a la plaça Sant Jaume: sí, sí, també a la transició i la democràcia!
I tanta gent agafada i tants independentistes empresonats per a salvaguardar els carrers l'any 1992, recordeu?, el de les Olimpíades: pel que pogués passar! Bona democràcia, sí senyors!
I recordo l'any 2014, i recordarem, molt possiblement, l'any 2017 com els anys de diàleg i democràcia, de voler escoltar als que no són de la mateixa opinió i de donar facilitats des de l'Estat, per a que la gent pugui exercir un dret fonamental en democràcia: expressar la seva opinió.
Res!, recordo encara massa coses! Prohibicions a cantautors, censures, operacions policials secretes portades des del mateix Ministeri d'Interior, fer de la llengua pròpia d'un poble un idioma que es pugui parlar en la intimitat, fer de l'educació dels infants a les escoles un dret impossible d'exercir en català...

Per tants records: Res!, a seguir-ho celebrant, senyors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada