09 d’abril 2013

L'Arcadi Oliveres

Us recomano que el sentiu.
Arcadi: una abraçada!!

Arcadi Oliveres, a "Singulars"

Dimecres, 22.35, al 33

Des que va començar la crisi, l'any 2008, la seva ha estat una de les veus que de manera més clara i contudent ha denunciat que els polítics i els governs estan al servei del poder financer mundial.

Arcadi Oliveres, a "Singulars".
Arcadi Oliveres, a "Singulars".
Arcadi Oliveres és doctor en Economia per la UB, professor del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i president de Justícia i Pau.
El seu activisme per la justícia social ve de lluny, però des que va començar la crisi, l'any 2008, la seva ha estat una de les veus que de manera més clara i contundent ha denunciat que els polítics i els governs estan al servei del poder financer mundial. Ara ja portem 5 anys de crisi econòmica, i els fets que ell denunciava no han anat precisament cap a millor.
A l'estat espanyol, la greu crisi econòmica ha fet que entre el 2007 i el 2012 el nombre de persones que viuen en situació de precarietat hagi passat de 18.579.020 a 20.640.802: 2 milions de persones més. Les mesures d'austeritat imposades per la Unió Europea castiguen de ple la classe mitjana, i a Espanya un 27% de la població té risc d'exclusió social. Ocupem ja el tercer lloc de la UE pel que fa a risc de pobresa, després de Bulgària i Romania. Per a aquest 2013, el Banc d'Espanya preveu que l'atur pugi fins al 27,1%, i el deute públic espanyol representa ja un 96,5% del PIB.
Les dràstiques polítiques d'austeritat imposades des de Brussel·les empobreixen les classes populars i mitjanes, però no hi ha mesures tan rígides per lluitar contra l'evasió fiscal, els paradisos fiscals o l'especulació financera.
Davant aquest sistema, que ell qualifica de "malalt", Arcadi Oliveres no es cansa de reivindicar la força dels ciutadans per impulsar canvis reals. Insisteix que el despertar cívic que va començar amb moviment 15-M continua viu i fa una crida a dir "prou".
La corrupció galopant i el descrèdit de les institucions de l'estat i dels partits polítics fan augmentar el grau d'indignació ciutadana, però el descontentament no ha cristal·litzat encara en cap iniciativa prou àmplia i capaç d'aglutinar sectors socials majoritaris. Moviments com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) demostren que és possible canviar el que és injust si s'aconsegueix la unió i la força necessàries.

Dimecres, 10 d'abril, a les 22.35, "Singulars".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada