06 de gener 2015

Cap d'Any 2015

Palafrugell
Camí de Ronda

Llafranc


Cap d'Any tranquil amb la remor del mar. Un acabament del 2014 i un recomençament de vida al 2015 passejant, veient el sol i fent dels petits moments un relax.
Una volta per Palafrugell i una visita al Museu del Suro del tot interessant: com va començar la industria dels taps, com va esdevenir una empresa important per al Baix Empordà i per a tot el país i, com ara, continua amb menys possibilitats però resistint-se a morir.
Un vermutet a la plaça de Palafrugell, fruint de l'escalfor del sol, de les parades del mercat i de la pastisseria Can Serra tot llegint el diari a les acaballes del 2014; aquest 2014 que, tant desitjat!, ja ha passat.
Calella de Palafrugell
A la tarda, amb la posta, una anada a Calella de Palafrugell seguint el camí de ronda, entre pins i espadats, amb la tranquil·litat de deixar passar el temps que s'escola a poc a poc; les llums del poble de Llafranc arrecerat i compacte, buit ja de la gentada estiuenca, saludant uns pocs vianants que també gaudeixen de la calma.
Far de Sant Sebastià
Llevar-se d'hora i pujar fins el Far de Sant Sebastià, encara negra nit, on la cobla amenitza amb unes sardanes l'espera del despertar d'un nou dia i un nou any. Xocolata i melindros per escalfar-se de l'aire un pel gelat i preparar la màquina fent-se un lloc entre els fotògrafs de mòbils.
2015
Salutacions al sol, a l'aigua que rep el seu reflexa, a unes poques gavines, a la llum del far que va giravoltant per a senyal de navegants solitaris i perduts, talment els cercles que confegeixen les sardanes; llum!
Davallada cap al poble rebent del tot l'escalfor i esmorzar a la cala i tornar a pujar ja avançat el matí per visitar el poblat ibèric i fer una caminada entre pins per esperar l'hora de dinar al restaurant del Far veient el mar de fons.
Un bon servei i un bon cafè per acabar l'àpat i tornar cap a casa amb la serenor d'un bon començament.  Bon 2015!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada