14 de juny 2015

Ajuntament Badalona: Aires de canvi


Badalona som tots. Així va quedar palès ahir en l'acte de constitució de l'ajuntament després del parlament de la nova alcaldessa, la Dolors Sabater. I feia goig escoltar les seves paraules en les que es posava l'accent en la necessitat de construir junts una ciutat millor comptant amb els mateixos ciutadans. No serà feina fàcil, crec que tots en som conscients, però serà, segur, una feina il·lusionadora. Ja les formes van canviar, i les formes són importants per a transmetre el missatge que es vol donar. La vara d'alcaldessa va ser presentada a la plaça per a que tothom la recollís. L'alcaldessa no va sortir al balcó, va estar a peu de carrer, amb la gent, escoltant la coral de l'Institut que enguany celebra el seu centenari, La Pineda. Estava emocionada i volia una mica de silenci als del seu voltant perquè, en aquell moment, no era ella la protagonista, si no els que estaven cantant.
Per la tarda es va fer un homenatge a l'alcalde Xifré, a la plaça que porta el seu nom i on, tots, ciutadans, consistori i cantaires de l'Orfeó Badaloní vam entonar altra vegada L'Estaca. La Dolors es va passejar pels barris; venia de Llefià i anava a la Morera. Una bona manera de passar la tarda del primer dia d'alcaldessa.
Segur que en veurem més de situacions diferents i segur que podrem treballar plegats per aquells temes pendents en una ciutat tant complexa com Badalona: 
  • l'educació, la inclusió social i educativa que comporta l'acceptació de l'altre amb les seves diferencies, el respecte a les diferents maneres de ser i de pensar, el facilitar les millors oportunitats a tots sense condicions.
  • l'avanç cap al dret a decidir la plena sobirania com a país, respectant i no renunciant a la manera de ser de tot un poble en temes com la llengua catalana a tots nivells i la independència com a instrument per aconseguir unes millores socials en tots els àmbits
  • el respecte per la procedència de tots els habitants de la ciutat.
 Són paraules, si, però les volem veure fetes realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada