21 de juny 2010

A propòsit dels Serveis Educatius

Sobren comentaris. Però el que encara no entenc és que es pretengui que amb menys personal es prevegui fer més coses: acompanyament 1x1, plans estratègics,  plans d'autonomia de centres, assessorament en quantitat de temes, disponibilitat per a qualsevol tasca,...
Es parla de "reubicació" i de supressió de places que retornen als centres educatius i resulta que els centres em comenten que també els treuen personal: on van a parar llavors les places que retornen? Tampoc s'esmenta mai que, pel que sembla, no es cobriran vacants. O sigui, si en un Servei Educatiu retornen 4 persones al centres i es produeixen 1 o algunes vacants, la qüestió es multiplica, no?
També es diu que hem de tenir un perfil flexible, això vol dir que hi hem d'entendre de tot per tal de fer el que sigui?, vol dir que podem anar allà on ens diguin sense tenir en compte especialitats?, vol dir que, a la llarga o a mig termini, algun d'aquests serveis (CRP, ELIC, EAP) pot tendir a desaparèixer perquè els altres que quedin, amb la seva flexibilitat ja podràn en tot?
S'ha de fer l'acollida de nouvinguts, que segons ens diuen tendeixen a disminuir, però qui ho pot afirmar?, els corrents migratoris solen ser poc previsibles tenint en compte la situació dels països d'origen.
I si els nouvinguts disminueixen, no pot ser que estiguin augmentant  les famílies d'aquí mateix amb moltes més necessitats i situacions extremes?
I el gran tema de la inclusió?: es necessiten tutors especialitzats, es necessiten, en molts casos auxiliars d'educació especial, es necessiten adaptacions i suports pels alumnes amb necessitats educatives especials i es necessita que els assessors puguin, no només assessorar en el buit, si no que allò que es proposa es porti a terme.
I el tema del treball en xarxa? D'una xarxa que ja no caldrà perquè ens l'estem carregant. La necessària coordinació entre professionals porta temps i vol que hi hagi gent disposada i disponible. És clar, que si cal ser flexible,...
Podeu llegir l'article que publica el Butlletí d'Educació núm. 76 " A propòsit dels Serveis Educatius" del Jaume Graells defensant la politica del Departament: ja em direu què en penseu.

1 comentari:

  1. Hola Núria! T'estic enviant un mail per lo dels contes i me l'ha retornar varies vegades. Potser és que passa alguna cosa amb el servidor. Ja ho miraràs, sinó em dones un altre.

    ResponElimina