24 de febrer 2012

Itinerari de Can Zam al Delta del Besós


Un dels itineraris urbans que fan bo de fer en un diumenge d'hivern. Sortim de l'espectacular línia 9 del metro que ens ha dut a prop del Parc de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet, al barri de les Oliveres. Unes escales mecàniques i un ascensor al carrer ens ajuden a remuntar el desnivell fins al barri de Can Franquesa. La panoràmica des de les escales és espectacular i observem el mar, el nus de carreteres i autopistes, les torres de la Fecsa de Sant Adrià i fins i tot el campanar de Santa Maria i el de Sant Josep de Badalona; al fons el monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Acabem de fer el tram fins el Mirador per veure la vessant de Montcada. Al darrere del turonet on som s'endevina el poblat ibèric de Puigcastellar que deixem per a una altra ocasió.
Davallem per una pista que ens porta a la font de l'Alzina amb una aigua fresca. A l'estiu es pot prendre quelcom al bar restaurant que hi ha al seu voltant.
Més endavant arribem a la Font dels Lledoners on podem prendre un mos tot contemplant el sector de Montcada al fons i el riu Besòs al davall nostra.
Continuem baixant fins al Parc Fluvial del Besòs i caminem per la seva riba en un passeig agradable i acompanyats d'ocells que han pres aquest terreny per hàbitat. Al cap d'una estona arribem al mar i a la sorra on encara hi ha quatre barques exposades. El riu deixa les seves aigües al Mediterrani enmig de canyissars i aus fugisseres, fàbriques i naus industrials.
El dia ha estat magnífic, d'un blau d'hivern.
Des d'aquest punt podem tornar cap a casa amb el tramvia o amb el tren desde l'estació de Sant Adrià.
La veritat és que val la pena conèixer els nostres entorns més propers i en bona companyia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada