16 de juny 2013

XV Concurs Fotogràfic Vinca per Vinca

Maria Casas ha organitzat el XV Concurs Fotogràfic Vinca per Vinca de plantes medicinals i ha celebrat els 25 anys de la botiga. Avui en dia, aquestes iniciatives són benvingudes, sobretot, la constància, l'esforç i el bon fer. I, tal com ha dit ella mateixa en el parlament en l'atorgament dels premis, el comerç, tant de bo, segueixi conservant aquestes petites botigues en el cor dels barris de Barcelona. Botigues que donen personalitat a la ciutat i que creen "clientela", amistats i un perfil de familiaritat amb els ciutadans.
Moltes felicitats pel XV aniversari del concurs!!!!
El primer premi ha estat per a la foto Narcís feta per Núria Comas. Uns narcisos que són una alegria quan pujo a Cal Julià dels Garrics, a la Vall de Lavansa. El Narcís (Narcíssus Tazzeta) té propietats medicinals: les flors són antiespasmòdiques i astringents i es fan servir per a tractar les afeccions nervioses i la histèria. És lleugerament narcòtic i s'ha utilitzat com a vomitiu. Planta tòxica pels alcaloides d'acció paralitzant
La menció especial ha estat també per Núria Comas. La Corona de rei (Saxígrafa longifolia) creix a la fissura de les roques en terrenys calcaris i és un eficaç abortiu; es considera una planta perillosa, que pot provocar la mort si les quantitats ingerides són elevades o si el nostre organisme es troba dèbil. La corona de rei és un remei popular pels pastors en els parts difícils del ramat per les seves propietats abortives. La foto ha estat presa a la Vall de la Mola, Tuixent.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada