03 de desembre 2015

Santuari de Gresolet

Castell de Saldes
Amb el Pedraforca com a sentinella i enmig de boscos de pi roig i algun faig, s'alça el Santuari de Gresolet. Paradís de pau, solitud i tranquil·litat. Podeu arribar-hi des de Saldes després de fer un mos al Racó del Pedraforca. Des de la plaça surt el camí que ens porta cap a Gresolet i cap a Gisclareny.
El camí no és difícil i hi fa de bon trescar. Ens enfilem per un corriol fins a arribar al Castell de Saldes i la seva ermita, des d'on s'albira l'altre vessant amb el cingle de Vallcebre i la Serra d'Ensija a la dreta.
Es continua pel corriol entremig de boixeres i entapissat de fulles seques si hi aneu en temps de tardor i s'agafa una pista que ens duu al Coll de l'Arola i a la masia de La Costa on es té una vista de la paret nord del Pedraforca, muntanya que ens acompanya tot el camí.

Santuari de Gresolet
Continuem planejant per dins del bosc cap a la Carena de Pollegons i travessem els torrents de la Gerdera i de les Arquedes per enfilar-nos per la pista que, passant per la casa Refugi de Gresolet, ens duu fins al Santuari.
Podem dinar en les taules que hi ha preparades i beure aigua de la font i descansar sobre la gespa clapejada per les fulles seques.
De tornada baixem per la pista que ens pot dur a Saldes tot passant per les tres masies que hi ha a la vall després de l'Estret de Moronta: els Caselots, Can Pistraus, Anorra i cal Camp d'en Jou. Resseguim el torrent de Gresoleda i després de l'Estret de Gresolet, prenem un camí a la dreta que en una pujada ens tornarà al poble de Saldes. No deixeu de visitar-hi l'església romànica, restaurada, amb la imatge de la Mare de Déu de Gresolet. La festa al Santuari se celebra el 8 de setembre diada de les Mare de Déus trobades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada