20 de novembre 2019

Concert de música occitana

La Veu de Syrinx és una formació musical composta per Olga Miracle, soprano i Joan Codina, músic.
Dissabte passat ens van delectar amb un concert de música catalana i occitana en el marc incomparable del Museu d'Història de Catalunya.
Mentre els vaixells es bressolaven al port de Barcelona en un dia una mica rúfol, la Olga ens va cantar tres cançons de bressol —La Mare de Déu, No ni no, Sant Joan— amb una veu clara i transparent.
Acompanyada per les flautes, el tamborí de cordes i la cornamusa d'en Joan Codina va fer un recorregut per la música catalana tradicional amb peces com El Rossinyol o l'Hostal de la Peira entre d'altres i vam fer un tast de cançons occitanes de les més celebrades: Se canto, Copo Santa, Jol pont de Miràbel o  L'immortelo. També vam poder sentir la cançó "Arièja, o mon pais" en recordança de la cantautora i referent essencial de la música occitana Rosina de Pèira que ens va deixar el mes de juny d'enguany.
Les cançons tradicionals cantades amb la veu lírica i acompanyades per instruments tradicionals prenen una altra vessant diferent a la que estem acostumats i dóna la sensació, no sé, de que són com més importants.
De fet, la música és sempre música, però d'aquesta manera pren una dimensió etèria que fa que ens sentim transportats cap al món dels sentits i les llegendes.
La proposta que ens feien la Veu de Syrinx, amb arranjaments propis i originals, ens va permetre seguir una vetllada en homenatge a l'Enric Garriga Trullols que, el mateix mes de novembre d'ara fa vuit anys, ens va deixar.




 Esperem poder continuar gaudint de la música de l'Olga i d'en Joan en properes ocasions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada