02 de gener 2016

Sant Pere Casserres

Canvi d'any i canvi de mil·lenni! 
La visita a Sant Pere de Casserres ens transporta a la vida monàstica del segle XI a través del recorregut per l'antic monestir i l'exposició permanent que ens parla d'una altra vida, d'una altra manera de fer. El monestir benedictí situat al terme de les Masies de Roda va ser erigit sota el patrocini de la vescomtessa Ermetruit que feu iniciar les obres el 1006.
El 1012 començà a haver-hi vida comunitària que acabà el 1774. S'hi continuà celebrant missa fins el 1860. El 1991 l'adquirí el Consell Comarcal d'Osona i es començaren les obres de restauració el 1994.
Es pot visitar una exposició força interessant sobre la vida monàstica a Catalunya.
Val la pena perdre's pels seus voltants i fer la visita lentament, assaborint aquesta joia del romànic i el seu entorn. Es troba en un paratge espectacular; a redós del meandre que forma el riu Ter aprop del pantà de Sau. 
La vida atzarosa de la capital d'Osona i el trencall modern de carreteres i vies ràpides no han pogut destorbar el silenci que encara regna dins els murs del monestir i fa d'aquesta passejada una vivència agradable de sentir en els començaments del segle XXI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada