16 d’octubre 2023

Torna el Messies, torna Nadal

Aquest cap de setmana s'han començat els assajos del Messies Participatiu a Girona i a Barcelona, organitzats per l'Associació Messies Participatiu des del 2018.

És un retrobament de cada any que no ha fallat ni en temps de pandèmia. per tant, com a Associació, en portem ja 6 d'anys consecutius. Tot i que en el període de pandèmia la trobada va ser virtual, vam poder fer un concert en línia que es va presentar a llars d'avis i hospitals.

El Messies és l'activitat principal de l'Associació, tot i que l'única. 

Podem gaudir també dels assajos i dels concerts. I sí, es gaudeix en un concert, però es gaudeix i molt en els assajos. S'aprèn a cantar, a preparar el cos i la ment pel que aniràs a fer, a frasejar, a fer música en els silencis, a escoltar a les companyes del costat i de darrere, a escoltar les altres cordes, a expressar, a deixar-te portar més per la música que per les notes, a donar valor a allò que fas, a emocionar-te amb moltes persones més. I, encara que sembli estrany, cada any trobes un matís nou, un repte nou.

Tenim bons preparadors i preparadores i bons pianistes que cada any ens condueixen amb pedagogia fins a assolir el concert final, el resultat d'un esforç conjunt.

Octubre, novembre i desembre són els mesos del Messies. però, no s'acaba aquí l'activitat de l'Associació. Tenim el concert de primavera on cada any interpretem una obra d'un compositor diferent. El 2022 va ser Beethoven, i abans, Charpentier, Mozart, Vivaldi, Telemann.

Dues cites anuals importants.

Com també interessants són altres activitats: xerrades, col·loquis, conferències, visites musicals, concerts, com el darrer que es va fer aquest setembre passat sobre la cançó italiana del 1500, la "frottola", celebrat a l'Escola Pia del carrer Diputació, de Barcelona, amb la soprano Olga Miracle i el llaütista Xavier Domínguez, el duet Alla Viola, com a protagonistes. Interessantíssim col·loqui!

Com les xerrades-berenar que ens proposen per aquest octubre i novembre.

Tot un ventall d'activitats per triar, remenar i inscriure's.

Sapigueu, doncs, tornant al Messies, que aquest desembre, concretament el 15, tenim una cita a l'Auditori on les notes d'aquest oratori de Haendel tornaran a sonar amb unes cinc-centes veus il·lusionades que ja estem preparant el concert. Preparador, l'incombustible Alfred Cañamero; DIrector Jordi Casas.

Jo, amb vint-i-tres anys de Messies a l'esquena, intentant arribar als vint-i-cinc anys per celebrar-ho! Potser ja no podré pensar en un Nadal sense Messies!

Us espero a tots. Us esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada