26 d’octubre 2023

Benvinguda, Erika

Benvinguda, Erika, bon dia! 

Ja sé que has nascut en un país que es diu Alemanya, però, no importa. Jo t'escric en català, una parla d'un país petit una mica més avall d'on ets ara. Tens un pare mexicà i una mare catalana; tens família a Mèxic i a Catalunya. Entre els teus avantpassats, que són aquells i aquelles que van passar pel món abans que tu i ja no hi són, tenies una rebesàvia catalana que va néixer a Mèxic. Ja veus com són les coses; tot plegat un petit món.

Benvinguda, doncs! Tens nom de flor. Una flor petita, d'una planta que fa flors i fulles petites, rosades o blanques i molt estesa per Catalunya. És una planta molt maca, que alegra els camins i fa goig i dura força temps. Un dia, si vols, quan vinguis en època de florida, podem anar totes dues a conèixer-la i la podrem veure pels camins i pels boscos i les muntanyes. N'agafarem un bri, només un, eh!, per dir-li: hola, jo també soc l'Erika!

Ja veuràs com t'ho passaràs bé en aquesta terra. Tindràs els teus pares i els teus cosins, la Dàlia que també té nom de flor i l'Ainur que té nom d'esperit bo i segur que t'ensenyaran moltes coses quan us trobeu!

No tot és fàcil, no. Però, no pateixis que tots estarem amb tu, per jugar, per parlar, per aprendre coses, per riure…, i quan hagis de plorar també t'acompanyarem. Els pares, la Clara i el Daniel; els avis, la Mercè i el Jaume; i els avis mexicans i la tieta Maria i els tiets mexicans; i les àvies-tietes (una cosa molt estranya), que totes dues es diuen Núria, que és un lloc entre les muntanyes dels Pirineus. I altres avis-tiets i… un munt de gent, vaja!

Benvinguda, doncs, Erika! Tinc moltes ganes de conèixer-te! I explicar-te coses de la família, de les muntanyes, del mar, de com surt el sol i com es pon, dels colors del cel, de la gent i dels animals i de les flors… De fer caminades i escoltar música i jugar i xerrar!

Ara has de créixer una mica, a poc a poc, i riure i estimar molt als teus pares, perquè ells ja fa mesos que t'estimen.

Benvinguda, Erika! Per molts anys! Un petó molt fort i fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada