18 de gener 2018

Itinerari ermites de Marganell

Sant Esteve de Marganell
Una sortida ben atractiva per un dels llocs de Catalunya que se'l coneix per les pageses de Montserrat. Marganell és un petit poble sota el cim serrat que queda entre turons i té sempre a la vista la muntanya santa.
Un recorregut circular, fàcil i agradable en un dia assolellat d'hivern. Tres ermites romàniques, una d'elles dins el terme de Marganell i les altres dues ja al terme de Castellvell i el Vilar.
Sant Esteve de Marganell
Deixem Marganell tot baixant un tros de carretera fins un trencall a la dreta que ens assenyala l'ermita de Sant Esteve de Marganell. Després de traspassar la riera, i a redós dels camps que fan d'estora al massís de Montserrat, ens apareix l'ermita i el cementiri del poble. Una entrada al costat del cementiri permet visitar Sant Esteve; en queden les parets i l'altar i l'estructura arquitectònica. La teulada és ja inexistent. Tot el conjunt recorda una mica les abadies derruïdes d'Anglaterra per les que fa tan bo de passejar-s'hi i prendre-hi el sol. M'ha agradat que la deixin així; té un encant i et transmet una tranquil·litat envejable.
Sant Cristòfol de Castellvell
Font d'en Carner
Continuem el camí tornant a baixar la riera i remuntant fins uns plans, arribant a Sant Cristòfol de Castellvell, amb les masies defensades per gossos amatents que et van donant la benvinguda a cada pas. Passem per la font d'en Carner, terreny humit i amb frondosa vegetació, amb bancs de pedra que segur que són un bon redós per a la calor estiuenca. La petita església es troba dalt el turó darrere les cases del llogarret, amb un campanar de poca alçada.
Sant Jaume de Castellvell
Tornem un xic enrere fins a la cruïlla de camins que hem deixat per anar a Sant Cristòfol i seguim les indicacions cap a Sant Jaume de Castellvell. Església també romànica, al mig dels prats, amb un arbre que deu donar força ombra a l'estiu i que ara, despullat de fulles, ens permet veure'n tot el perímetre. Si mireu a dins i espereu una mica a acostumar-vos a la foscor podreu veure l'altar i Sant Jaume.
Continuem el camí que de seguida davalla cap a la carretera i surt aprop d'un bar-restaurant on podeu fer una parada per continuar després, recte amunt, cap a Marganell.
Santa Cecília de Montserrat
Si voleu completar la visita encara podeu anar fins a Santa Cecília de Montserrat tot agafant la carretera que s'endinsa per Sant Cristòfol i va a sortir una mica abans del monestir de Sant Benet. De fet, des de Sant Cristòfol fins a Santa Cecília podeu esmerçar 1,15h si aneu a peu i poc més de 30m amb el cotxe.
Una matinal que la podeu fer durar al vostre plaer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada