28 de maig 2016

Sant Jeroni de la Murtra i Sant Onofre

Una tranquil·la passejada des de Canyet ens ha portat al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra i les ermites de la carena de la Serralada de Marina: Sant Climent i Sant Onofre.
Ens hem retrobat amb les bones amigues de la colla de Sabadell per a passar una diada de descoberta i coneixement de Badalona i els seu entorn. De primer, després de deixar el cotxe a l'església de Sant Crist de Canyet, hem seguit la pista fins a Sant Jeroni de la Murtra enmig de ginesta florida. Hem saludat a la Dolors del Conreu Sureny que s'encarrega de l'hort de Sant Jeroni i seguidament hem visitat el Monestir on van estar-hi els Reis anomenats Els Catòlics en la seva recepció al Colom quan va tornar de les Amèriques. Els hem vist immortalitzats en les columnes gòtiques del claustre. Ha estat una visita interessant i hem descobert un xic més de la nostra història, tant propera i tant amagada durant temps.
A la sortida hem remuntat la carena per un camí relliscós i deteriorat per les pluges, com els que acostumem a seguir la gent de mar, fins l'ermita de Sant Climent en la frontera amb Santa Coloma de Gramenet. La calor s'ha imposat, però la vista de la ciutat de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besós i Badalona ha valgut la pena. Hem deixat per un altre dia la pujada al poblat ibèric de Puig Castellar i hem carenejat tot travessant la urbanització de Montcada, fins a arribar a l'ermita de Sant Onofre on cada any, per la Festa de l'Arbre, el Centre Excursionista de Badalona hi planta un arbret: alguns encara es conserven.
Tot seguit hem continuat per l'asfalt cap a la carretera que ens portaria a Montcada però nosaltres ens desviem abans d'arribar-hi i baixem seguint una tanca fins que arribem a les primeres masies de Canyet, sector que encara conserva la genuïna tradició agrícola de Badalona. Va bé d'explicar l'anècdota de la meva família que diu que un avantpassat Fornaguera tocava el sac de gemecs a la Festa Major del Canyet (d'aquí el nom del bloc!)
Altra cop als cotxes hem fet via cap a Badalona, al carrer d'en Prim on ens esperava un suculent vermut amb Coromines i un dinar de diumenge.
Per la tarda encara hem tingut humor d'anar a visitar la Baetulo romana: les Termes, el Jardí de Quinti Licini i la Domus Romana del carrer Lladó. Una jornada cultural completa! Encara hem tingut temps de fer un refresc a La Rambla, tranquil·lament assegudes i relaxades.
Noies i noi: n'hem de fer una altra ja sigui per la Badalona modernista o per la Badalona industrial, que això dóna per molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada