15 de maig 2016

El Mikado i Els Pirates

Ahir dissabte 14 i dins les Festes de Maig de Badalona, vem fer el segon concert/representació (esperem fer "bolos"!) de dues operetes que van fer furor als anys vuitanta: El Mikado i Els Pirates. Les van estrenar la Companyia teatral Dagoll Dagom i, nosaltres, l'Orfeó Badaloní, hem tirat endavant amb el projecte dirigit magistralment per l'Òscar Peñarroya i la il·lusió de tots els cantaires que n'hem format part. Com hem gaudit fent de "pirates" i de "nenes pusil·lànimes"! Tots hi hem posat les veus, els "cossos" i les ganes!
Els nostres mòbils han estat "bojos" durant tots aquests dies comentant les aventures com a noietes verges i pusil·lànimes pensant de quina manera podíem "encantar" aquests pirates de la costa i el pastor de la muntanya.
I com podíem fer que El Mikado es fixés en nosaltres, homes i dones del Japó que ens hem presentat amb gran plaer. 
Finalment, desprès d'una preestrena al Cercle Catòlic de Sant Andreu, hem "actuat" al Teatre Zorrila de Badalona. Ens han acompanyat quatre solistes de magnítud superlativa, tant a nivell musical com teatral i relacional amb tots nosaltres.
La veritat és que ha estat un plaer cantar amb la massa coral de l'Orfeó i, especialment en aquesta ocasió amb el Cor Projectes. 
Hem passat les nostres trifulgues: estudi, memorització, expressió, interpretació i, també, perquè no, la tria del vestuari que ha motivat tant a les "noies pel Mikado". Ha estat un projecte global que ens ha ajudat a la compenetració de grup, i a viure cada concert amb sentit musical.
Ambdues obres van ser compostes per Gilbert i Sullivan, parella formada pel llibretista S. Gilbert i pel compositor A. Sullivan. Les seves òperes han gaudit d'un llarg èxit arreu, i sovint se segueixen representant per tot el món anglosaxó. Gilbert i Sullivan van influenciar directament en el desenvolupament del teatre musical al segle XX. Les seves òperes també han influenciat els discursos polítics, la literatura, el cine i la televisió i sovint han estat parodiats pels humoristes. 
 
Us adjunto, com es diu avui en dia, un tastet dels Pirates  i del Mikado que van cantar els Dagoll Dagom en espera de l'edició del nostre concert. No en dubteu, que quan el repetim us avisaré amb temps!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada