27 de juny 2016

Revetlla de Sant Joan a Núria

Ara que ja han passat els efectes de la revetlla, la de Sant Joan i la del diumenge 26 (aquesta força més penosa!) us vull recomanar l'anada al Santuari de Núria on sempre s'hi està bé.
Una revetlla familiar voltats de muntanyes, un espai verd i grandiós, un lloc per reposar de sorolls i tràfecs mundans, un esguard al cel estrellat de les nits d'estiu acabat d'encetar.
Unes caminades pausades, amb el sol que aquests dies s'ha fet evident i ha demostrat tot el que pot cremar: cap al coll d'Eina i cap a Coma de Vaca, cap al Pic d'Àliga i al voltant del llac. Entre isards i marmotes i flors i gent que et saluda pels camins.
A la nit, després de sopar una bona graellada a la Cabana dels Pastors, encesa de torxes al mirador de La Creu d'en Riba i marxa cap al llac on s'ha aviat una foguera a l'aigua amb les torxes de tots, fins que la balsa flotant sobre uns bidons de llauna l'ha dut fins l'altra punta.
Després, a la Cabana dels Pastors, el concurs de fotografia amb les llumetes enceses, la foguera grossa amb la gent al voltant, la música, la coca i el rom cremat.
I el dia de la marxa, el xiulet del cremallera que ens retorna a la vall. Traginem embalums i somriures i sabem que tornarem a pujar ja sigui per Sant Pere, a buscar les farinetes dels pastors, qualsevol dia d'agost a cercar la fresca, per Sant Gil amb la processó dels ramats o per la Mare de Déu de Núria, per ficar el cap a l'olla i obrint un cicle que continuarà amb les neus d'hivern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada