19 de desembre 2018

Messies participatiu 2018

Després que la Fundació La Caixa hagi renunciat a tornar a organitzar el Messies Participatiu que es feia a Barcelona des del 1995, s'ha constituït l'Associació Messies Participatiu amb més de 450 cantaires aficionats amb l'objectiu que Barcelona i, a partir del proper any Catalunya, puguin continuar gaudint del concert en les festes nadalenques.
La Caixa ha donat poques explicacions o cap explicació; gairebé allò de "passar la torxa a d'altres entitats més musicals", "ja són molts anys"... La veritat és que, indagant, hem arribat a creure esbrinar, que l'any passat no els va agradar gaire,  ja que molts cantaires portàvem llaços grocs, mocadors grocs i, fins i tot, ens havíem fet un llaç groc de paper que tapava la contraportada de la partitura. La Caixa, aquest any, continua organitzant el Messies a Madrid, Granada, Sevilla, Bilbao, Tenerife, Màlaga, La Coruña, Valladolid...
Però, mira, potser ens han fet un favor! A mal temps, bona cara. A grans tempestats, grans solucions. I, no es pot negar, que el poble català sap treure pans de les pedres!
Doncs, es fa el Messies Participatiu el dia 27 de desembre a l'Auditori, als qui agraïm l'oportunitat que ens han donat de la continuïtat d'aquest concert. Com he dit, som 450 cantaires, dirigits per Edmond Colomer —un gust!— amb la participació de la coral Cantiga i l'Orquestra de Cambra de Granollers amb Mireia Tarragó: soprano, Víctor Jiménez: contratenor, Roger Padullés: tenor, Josep Ramon Olivé: baríton.
Entrades exhaurides ja fa unes setmanes!
L'associació preveiem que el Nadal del 2019 puguem fer-lo a Barcelona i a d'altres llocs de Catalunya.
Com a cantaire i sòcia, un agraïment a les persones de la Junta que amb esforços i moltes il·lusions han tirat endavant el projecte.
Ara que estem a la recta final, puc dir, que ha estat un plaer participar-hi. L'esforç de tota la massa coral, la professionalitat de l'Edmon Colomer i la dedicació dels preparadors i pianistes donaran els seus fruits. Tots hi hem posat moltes il·lusions i esperances! Serà un concert ben nostre i esperem gaudir-lo!
També puc informar que el dia 29 de desembre es farà el concert del Messies a la presó de LLedoners sota la direcció d'Alfred Cañamero. Avui, som ja més de 300 cantaires que hi participarem. Comencem, doncs, a estendre'ns pel territori.
A nivell personal dono les gràcies al Jordi Turull per fer-nos arribar una carta d'agraïment i ànims per a tots plegats: ho necessitem!
Sabem que l'Auditori estarà ple; esperem que Lledoners ressoni amb les notes de Haendel. Esperem gaudir-ne! Esperem escampar la música entre reixes.
Sabem que la música ens fa més humans! Traspassa fronteres i agermana a la gent de bona voluntat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada