03 de febrer 2021

Dictada Occitana 2021

Dissabte 30 de gener, com cada any, vam celebrar la Dictada Occitana, la que fa XXIV. Aquesta vegada, per primer cop, i a conseqüència de la Covid, l'hem en línia, seguint la Dictada que han organitzat els occitans des de Castres.
Després d'escoltar la salutació de la presidenta del CAOC i la de la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, a les 15 h es va iniciar la lectura del dictat per en Bernat Vernhières des de Castres. Vam tenir l'oportunitat de seguir el dictat en dues modalitats diferents: el dictat de "traucs" o dictat en forats, dictat mut que n'havíem dit fa alguns anys amb els infants i el dictat clàssic.
A les 18 h, el CAOC, ha estrenat, al canal Youtube de l'Entitat, el Concert en línia del Grup Mirabèl. Un gaudi de concert! El grup, compost per tres músics, ens han ofert un concert de cançons tradicionals occitanes. amb els seus instruments i el seu cant.
No ens hem pogut veure en directe,  no ens hem pogut veure les cares, no hem pogut cantar i dansar plegats, però sí que hem pogut participar des d'allà on érem cadascú de nosaltres, en una jornada de reivindicació i alhora de celebració en pro de la cultura occitana amb la que ens uneixen tants llaços d'amistat i tanta història comuna. 
Esperem l'Europa de les Nacions on, la nació catalana i l'occitana afermaran i profunditzaran els seus llaços de germanor  amb totes les nacions lliures. Mentrestant, aquestes activitats també ens agermanen, també serveixen per compartir objectius i suports, creences i esperances.
Agrair a tothom que ha participat en l'organització, en el dictat i en les activitats fetes, la seva tasca, el seu suport, el seu treball i la seva il·lusió per a que, aquest any, poguéssim continuar celebrant la Dictada.
Tant de bo l'any vinent ens retrobem en millors condicions i ens puguem abraçar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada