![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPW9qDec8HvnCNDu2e3CqPAIO6uDxi2WDBrXrn9W04Su7hdvvRuSnBJwTOJDnw24SfeVIu41ciMZLlH2gS8B3amSUwxIfvERLdf6LQBUH_YOHCJLeS1iMoNsfjjn1fiMSk8FqPoW5RgT4/s200/DSC02568.jpg)
Sri Lanka és, sobretot, una illa d'espècies. Una volta pel Jardí Botànic de Kandy i per l'itinerari pel jardí-botiga d'espècies de Matale, ens en donaran una idea global: gingebre, canyella, pebre, nou moscada, claus, curri, cacau, cafè, te, coriandre, vainilla, cúrcuma... Al llarg de tot el viatge ho anem arreplegant i portem les maletes plenes dels perfums i sabors d'aquesta terra.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkVu0avzpgDSzn3wW74VCPdeM-cWCPLrX-BSj8tnlgof36NS8y70EugSuDJhs-nvyXRZcqaVQL12Njbx-jUqOe7OLqWy990i4phoxtLgdVhaUmWwBuVU8AS2xyPsfnS_I-X0qKBCMcNgY/s200/DSC03453.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLNqVN_GUlaj-2JVLkMDgx99BzQF_DSWwWSCwrQmblnp-4ywEekLDmhBwQJu-9MlHWxJ_TZOWny97VAghWMEi9DVgMrE-vkhx_O98n_eld770kythwKSYeRkBNagmlRsX96fgogg5dFC8/s200/DSC03180.jpg)
L'estrella és la canyella. Sri Lanka és el principal exportador de branques i pols de canyella, d'aroma suau i gust exquisit. En la visita a la fabrica de canyella n'hem pogut seguir tot l'itinerari de fabricació: recollida, tallada i neteja de les branques, selecció de les parts que s'enrotllen elles mateixes per a formar els canuts, tallada dels canuts, lligada de les garbes, i emmagatzematge. Un procés que hem recorregut saludant les noies que estan treballant somrients als seus visitants i fotògrafs.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaa13fgilVujhFdhaCwIoCT69DRwBX7nnSdfcszrXd_KfzpiL_uZvENUQOKY9X-hXd8mcy4E4NR30v7nmIsbTY_D-c-GFN5BXTQDA1VToXanHdWQBuKncFt8pc1mMAacnCQ6xLbAluG0M/s200/DSC03057.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYqgArgJKASucYqTKZIApdOUTeLxq0MDmY-BQdV2glE7SwRJ-X7wjoIIYlOPQ0w7bD9mUMGNuoLF0wd4IUdWX2JZHwI-BNl29Oub56rIcPhxoVFszJwSSn-VM0BlHHmbVINiYwBag-UFg/s200/DSC03118.jpg)
Interessant la visita al Museu del Te, on ens expliquen el procés des de la recollida per dones i homes carregats de cabassos a l'esquena, fins a la compra dels saquets que posarem en una tassa quan arribem a casa, còmodament asseguts al sofà, tot mirant com plou per la finestra i recordant, amb l'aroma, tot el que hem vist. I no creieu que és fàcil, no! La quantitat de classes de te segons la seva elaboració, la manera com es cull i quina part de la planta es processa, confereixen al tema la gosaria de saber-nos especialistes després del viatge.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiadFrsIO9SZh8hO5AW7FtT7PX1ZncJGBibyD-cacfHVMg92r_xsjWLEgZj0W7ikN3VKnYfaDr4u2kl0bDukayVySOUK1tkAzC-GGP2C_s7qXL5b25HiDK55voamB41Zwa87IeZUTn5Ads/s200/DSC02553.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGJROcNskArAyCWKUfobjMyQfTDCrzntrX0mzxzunUuBGSLVlYWBG68W8qoDR0btbON4D3Z3lyr-YrANEx2Tt4cDoZrHK0AQB5BOF59POCF2qZ2csVSIWqrUvkm3m6ZLCpDVGj_koepJI/s200/DSC02571.jpg)
Recordem que estem fent un viatge-taller. És important l'aprenentatge de totes les espècies i, també, d'altres elements del paisatge com els arbres: el kitul, amb el que s'elabora el sucre amb textura de mel, el cocoter, que es fa servir en tota la gastronomia illenca, el plataner, delícia de les hores d'autocar i visites tot esperant el dinar, la jaca o jakcfruit en anglès, un fruit enorme que ens sorprèn dalt dels arbres, l'arbre del pa amb les seves fulles enormes i lluents, la figuera sagrada, dant de tots els temples ja que, segons la tradició budista, Buda va aconseguir el Nirvana meditant sota un arbre d'aquesta espècie, i les grosses fulles de bètel amb el que emboliquen la nou picada, la calç morta, el tabac i d'altres espècies i masteguen asseguts a la gatzoneta davant les portes de les cases.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgx2XpBtWQ-UKv_L2uCbPFIUgfHzd_RO7BqDwhlEpu18UXL9N4aOxyI59IXDdwcpTCKm3Q-h8Ka_hhKYjH-M-at_U7upOykPnuaPyavgMZknckTmfQVDLU1MuFIZm5RAXCdxKw4EWjPJgc/s200/DSC03098.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHCp0LsqBYY8fZOUBrKErERpjXxjl6oGwxnSrim56CKXwk3bq75vQE2SIDn7aHn5zPq5oh6OLmcfzv5P3bI2KZnZhnzPWJu1C-FkzMIyRemLu8IJ3VT1BJNg9wLtdHPZv1ur0FQxSojk/s200/DSC02939.jpg)
Hem passat tres dies en un lloc
idíl·lic, enmig de la selva, tot aprenent a conèixer espècies, flors i
arbres, relaxar-nos al riu i fent caminades amatents als mosquits i a
les sangoneres. Eco Lanka, a la població de Pundaluoya, és un hotel
ecològic, situat a l'interior del país, voltat de vegetació exuberant,
que encomana tranquil·litat. I l'hem sabut aprofitat abans d'acabar la
nostra ruta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada