24 de maig 2016

Teatre i Premi de Relats Curts: Infàmia

M'han donat el premi de relats curts Infàmia organitzat per la Sala Villaroel i el Laboratori de Lletres a rel de l'obra de teatre que van fer el primer trimestre. Val a dir que els actors van estar tots ells excel·lents: l'Emma Vilarasau, el Jordi Boixaderes, Anna Moliner i Francesc Ferrer i dirigida per Pere Riera en una obra escrita per ell mateix.
El relat no havia de passar de les 100 paraules i el tema: Ofici: Vocació o Professió
Vull donar les gràcies públicament als que m'han atorgat el premi i dir que vaig gaudir molt de l'obra, que us recomano si la van fent.
Us escric el text guanyador tot i que he fet una adaptació en format conte. En negreta teniu el text i en cursiva l'afegit. Moltes gràcies i continuarem escrivint i anant al teatre!


                                            L'acomodadora
                                                    (a mode de teatre)


(Els aplaudiments minven a la platea. Els espectadors surten tot posant-se l'abric i encenen amb rapidesa els mòbils. Les portes es tanquen. Tot queda en silenci. Del fons de la sala l'acomodadora va baixant en direcció a l'escenari. Revisa i plega els seients. Quan arriba a les primeres butaques es queda parada al mig del passadís i fa una mirada escodrinyadora al teló. Alça la llanterna amb la mà dreta, braços oberts i, mirant-la, l'encén. Gest de declamació.)


—No hi ha ofici sense benefici; no hi ha benefici sense ofici. I la vocació? Etern dilema: una persona és?, neix?, o es fa? Vocació, formació, professió son equiparades a inspiració, voluntariat o empresa. En totes les àrees, totes les feines, totes les disciplines i totes les arts. Ho podem exemplificar en el fet teatral. Actuem a la vida? O vivim en un teatre? Vivim en un personatge?, som?, o ens ha tocat? De fet, cal viure intensament, dedicant el voler i el saber a allò que ens pot fer més humans. Quina gran aventura quan vocació i professió coincideixen!

 
Tanca la llanterna i tot queda a les fosques. S'abaixa el teló. S'acaba l'espectacle.

4 comentaris:

  1. Més felicitats per tu, estic molt contenta que hagin escollit el teu relat: "L'acomodadora".

    ResponElimina
  2. Fa uns dies que vaig descobrir aquesta secció de relats, i ara acabo de veure aquest que ha estat premiat. Enhorabona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Maria!! Ja veus, és un sac on hi cap tot. Si algun dia t'hi entretens i vas a la secció Sac de Gemecs veuràs entrades sobre El Poble que Canta.
      A reveure!

      Elimina