31 de març 2010

Occitània

He rebut aquest missatge d'Occitània: "Una television es un programa, es una pensada de produccion audiovisuala, es un ensemble que Occitània aurà pas que dins vint annadas. La tecnologia avança e ara podem recebre per la TNT-TDT un fum de canals de television ; l'UE ajuda ambe la directiva sense frontièra ; donc VOLEM TV3 EN OCCITÀNIA."
M'atreviria a dir que els catalans també estaria bé que poguéssim veure la televisió occitana. En un món que ja no coneix fronteres, podem intercanviar cultura entre tots els pobles. I més si es tracta del poble occità al que ens uneix en molts moments una mateixa història.
Occitània va ser una gran país. Occitània és l'àrea històrica de domini de la llengua occitana i lloc d'origen dels occitans. Comprèn el terç sud de l'estat francès, la Vall d'Aran al Principat de Catalunya i algunes valls alpines del Piemont a Itàlia. El territori d'Occitània no té cap reconeixement oficial més enllà del lingüístic, tot i que existeixen grups minoritaris de nacionalistes occitans. La bandera occitana és la dels comtes de Tolosa: creu groga en fons vermell. La creu occitana apareix avui a les banderes oficials de la ciutat de Tolosa de Llenguadoc, la Vall d'Aran i de la regió de Migdia-Pirineus; al costat de l'escut de Catalunya en la de la regió del Llenguadoc-Rosselló, així com a l'escut del departament dels Alts Alps.
Enllaç per signar: http://www.lapetition.be/en-ligne/volem-tv3-en-occitnia-6768.html

2 comentaris:

  1. TV3 per als occitans, però a veure si abans la vegem al País Valencià, si no? xDDD
    (Recorde allò del CAOC de quan anava a la flama de la llengua en l'Abadia de Montserrat. Quants anys!) El % d'habitants d'Occitania que parlen occità és mínim, per molt que sintente engrossar la xifra. És una llengua en retrocés total, lamentablement.
    Salut!

    ResponElimina
  2. Home, estic d'acord que els valencians ja l'haurien de veure la TV3 i totes les cadenes en català o les seves variants. A veure si algun dia podem fer els Països Catalans.
    Gràcies pel comentari i molta sort, xiquet!

    ResponElimina